Mi radimo ono što drugi ne mogu!

Elektrovat je danas tržišno visoko pozicionirana kompanija sa primarnim delatnostima u oblasti elektroenergetike, automatizacije i upravljanja proizvodnim procesima, kao i scenskog osvetljenja i mehanike za pozorišta, televizijska i filmska studija. To je rezultat težnje osnivača da kompanija počiva na stručnom, visoko obrazovanom i obučenom kadru čime se garantuje mogućnost istovremene realizacije većeg broja zahtevnih projekata sa upotrebom najsavremenije opreme renomiranih svetskih proizvođača. Potpuna posvećenost i izlazak u susret najrazličitijim i najdelikatnijim tehničkim i poslovnim zahtevima investitora je naša najveća prednost u odnosu na konkurenciju i po tome smo prepoznatljivi na tržištu od strane klijenata.

Elektrovat se svrstava u red srednjih preduzeća, sa 124 stalno zaposlene osobe, dok je u kompletan proizvodni lanac uključen veći broj kooperanata iz elektro i mašinskih delatnosti, tako da Elektrovat poseduje izuzetno zavidan kapacitet u proizvodno-izvođačkom smislu i predstavlja veliku porodicu koja u toku realizacije većih projekata broji i preko 150 zaposlenih.

Kompanija je društvo u potpuno privatnom vlasništvu i poseduje savremeno opremljene poslovne prostore u Beogradu i Čačku (1500m2) na površini od 11500m2. Posebno izdvajamo proizvodni pogon koji je organizovan i opremljen po najvišim evropskim standardima.

Elektrovat je osnovan 1990. godine kao odgovor na tadašnje novonastale prilike u društvu, kao i na tržištu Srbije i regiona. Vizija osnivača o podizanju jedne respektabilne i stručne kompanije i naporan i uspešan stvaralački rad u proteklom periodu proizveli su rezultat iznad svih očekivanja – kompaniju koja je postala tržišni lider u oblastima svojih poslovnih aktivnosti. Decenije uspešnog poslovanja sa izuzetnim nizom kvalitetno i u roku realizovanih projekata, strateška orijentisanost ka klijentu, dinamičnost i konstantan razvoj uspostavili su  najviše poslovne standarde koji su privilegija naših stalnih klijenata i naša najvažnija vrednost postavljena pred nove saradnike i investitore.

Danas se Elektrovat svrstava u red srednjih preduzeća. BROJ ZAPOSLENIH NA DAN 13.11.2019.

INŽENJERI ELEKTROTEHNIKE34
INŽENJERI MAŠINSTVA3
ELEKTROMONTERI72
TEHNIČKO I ADMINISTRATIVNO OSOBLJE15
UKUPNO ZAPOSLENIH:124

Struktura zaposlenih odraz je težnje osnivača da kompanija počiva na stručnom, visoko obrazovanom i obučenom kadru čime se garantuje mogućnost istovremenog uspešnog angažovanja kompanije na većem broju zahtevnih projekata.

Visoki kvalitet i poslovni nivo naše kompanije dobili su i svoju zvaničnu potvrdu dobijanjem sertifikata za uspostavljeni Sistem menadžmenta kvalitetom (QMS) ISO 9001:2015 (SRPS ISO 9001:2015), zatim Sistem upravljanja zaštitom životne sredine ISO 14001:2015 (SRPS ISO 14001:2015), Sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu ISO 45001:2018 (SRPS ISO 45001:2018), Sistem menadžmenta energijom EN ISO 50001:2018 (SRPS ISO 50001:2018) i Sistem menadžmenta bezbednošću informacija ISO/ IEC 27001:2014.

U potpunosti smo predani održavanju i unapređivanju uspostavljenih sistema upravljanja i samoproklamovane politike Integrisanog Menadžment Sistema koja obuhvata politiku kvaliteta, zaštite životne sredine, zdravlja i bezbednosti na radu, energetsku i politiku bezbednost informacija.

Svakodnevnim konkretnim aktivnostima u svim sferama našeg poslovanja činimo da iza dobijenih sertifikata stoje procedure i mehanizmi koji čine sve naše delatnosti uređenim i jednostavnim, čime celu našu kompaniju činimo efikasnijom, uspešnijom i profitabilnijom. Od naših klijenata i partnera neprestano dobijamo priznanja i potvrde svega navedenog što nas hrabri i govori nam da smo na pravom putu.

Godine za nama i stečena iskustva iskorišćeni su da se zahvaljujući stručnom kadru, modernom i dinamički organizovanom načinu poslovanja, spektar naših mogućnosti proširi na sve segmente iz oblasti elektroenergetike. To se posebno odnosi na automatizaciju i upravljanje proizvodnim sistemima (Industrijska automatizacija). Stručnjaci Elektrovata svojim rešenjima dali su veliki doprinos u modernizaciji mnogih energetskih i industrijskih objekata različitih namena, ali i u projektovanju i izvođenju radova na elektro instalacijama poslovnih i stambenih objekata, televizija, pozorišta, sportskih sala, obdaništa, kao i objekata telekomunikacija i infrastrukture…

Naš moto je uvek bio : ’’Mi radimo ono što drugi ne mogu!’’

Da bi ovaj moto ostao naša prepozantljiva odlika i u godinama koje dolaze obavezni smo pred tržištem, klijentima i nama samima neprekidno poboljšavati svoje performanse, pre svega konstantnim ulaganjem u postojeće kadrove i poslovno-tehničke kapacitete. Proširivanje i modernizacija kapaciteta u proizvodnom sektoru, kao i u sektoru inženjeringa i usluga aksiom su za dalji proboj i na tržišta na kojima do sada nismo bili prisutni promocijom i dokazivanjem naših zavidnih i unikatnih ljudskih i tehničko-tehnoloških resursa.

Struktura zaposlenih odraz je težnje osnivača da kompanija počiva na stručnom, visoko obrazovanom i obučenom kadru čime se garantuje mogućnost istovremenog uspešnog angažovanja kompanije na većem broju zahtevnih projekata.

Vrednosti koje Elektrovat posebno neguje još od samog osnivanja doprinose tome da svakodnevno napredujemo, ispunjavamo i prevazilazimo zahteve korisnika.

Naše vrednosti su:

Kvalitet – ukorenjen je u svaku aktivnost našeg poslovanja. Proizvodi kao i usluge koje pružamo su lako preposznatljivi na konkurentom tržištu jer kvalitet postižemo stalnim učenjem, inovacijama i potpunom predanošću.

Usmerenost na korisnika – razumevanje želja i potreba naših korisnika osluškujući njegove potrebe. Svakom korisniku pristupamo individualno i tako se trudimo da postanemo njegov prvi izbor.

Odgovornost – kreće od nas samih a ogleda se u načinu na koji se odnosimo prema poslu, kolegama, korisnicima, isporučiocima i celokupnoj zajednici. Neprestano ulažemo u razvoj ljudi i opreme sarađujući sa velikim stručnjacima.

Timski rad – jedino timskim radom možemo stvoriti više. Redovno osluškujemo zahteve naših zaposlenih, motivišemo ih da daju predloge za poboljšanja i unapređenja i tako doprinosimo duhu zajedništva. Samo zadovoljni zaposleni mogu pružiti vrednost kompaniji.

Izvrsnost – u svim segmentima poslovanja težimo izvrsnosti. Radimo na inovacijama i profesionalnosti, usmereni ka kontinuiranom usavršavanju znanja i veština.

Doslednost – poštovanje dogovora, negovanje definisanih vrednosti i ispunjenje datih obećanja su naši imperativi zahvaljujući kojima ostvarujemo dostignuća i kojima obnavljamo saradnju sa nekadašnjim korisnicima.

Stručnost – verujemo da je jedini put napred unapređenje znanja i konstantno usavršavanje. Znanje i iskustvo su naša osnovna sredstva u svakodnevnom radu pa težimo unapređivanju kako tehničkih tako i ostalih znanja koja prepoznajemo kao neophodna za pružanje proizvoda i usluga visokog kvaliteta.